Soep
4 personen
Ingrediënten:
4 sneden (oud) boerenbrood of 8
plakken stokbrood
Minstens 12 eetlepels olijfolie
12 tenen knoflook, in plakjes
1 ui, fijngesnipperd
800 ml water
2 theelepels pimentón of
paprikapoeder, mild of scherp
Optioneel: 1,5 bouillonblokje
4 eieren
Bereiding
Zet de oven aan op 180 graden. Besprenkel de sneden
brood aan beide zijden gul met olijfolie en bak ze in een koekenpan goudbruin.
Bak in een soeppannetje de knoflook met de ui in 6
eetlepels olijfolie rustig zo’n 5 minuten. Laat het niet te hard gaan. Als de ui
zacht is en de knoflook mooi kleurt, gaat het water en het paprikapoeder erbij.
Breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuten garen. Breng op smaak met 7 gram
zout of iets minder (ik houd van hartig). Anderhalf bouillonblokje kan ook, kies
zelf welke smaak.
Neem
vier soepkommen en leg het gebakken brood erin. Breek in elke kom voorzichtig
een ei. Verdeel de kokende soep erover en zet de kommen 5 minuten in de oven tot
het wit van de eieren gestold is.
Bron: De Volkskeuken:
https://www.volkskrant.nl/de-gids/spaanse-knoflooksoep-met-ei~b826f5bd/