Soep
4 personen

Spaanse knoflooksoep met ei


Ingrediënten:
4 sneden (oud) boerenbrood of 8 plakken stokbrood
Minstens 12 eetlepels olijfolie
12 tenen knoflook, in plakjes
1 ui, fijngesnipperd
800 ml water
2 theelepels pimentón of paprikapoeder, mild of scherp
Optioneel: 1,5 bouillonblokje
4 eieren
 
Bereiding
Zet de oven aan op 180 graden. Besprenkel de sneden brood aan beide zijden gul met olijfolie en bak ze in een koekenpan goudbruin.
Bak in een soeppannetje de knoflook met de ui in 6 eetlepels olijfolie rustig zo’n 5 minuten. Laat het niet te hard gaan. Als de ui zacht is en de knoflook mooi kleurt, gaat het water en het paprikapoeder erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuten garen. Breng op smaak met 7 gram zout of iets minder (ik houd van hartig). Anderhalf bouillonblokje kan ook, kies zelf welke smaak.
Neem vier soepkommen en leg het gebakken brood erin. Breek in elke kom voorzichtig een ei. Verdeel de kokende soep erover en zet de kommen 5 minuten in de oven tot het wit van de eieren gestold is.
 
Bron: De Volkskeuken: https://www.volkskrant.nl/de-gids/spaanse-knoflooksoep-met-ei~b826f5bd/