Soep
4 personen

Soljanka


Ingrediënten
150 gram rundvlees
40 gram vleesworst
15 gram augurken in zuur
15 gram grote uien
100 gram verse, rode paprika
100 gram verse gele en groene paprika
120 gram vleestomaten
60 gram gepasseerde tomaten
150 ml vleesbouillon
10 gram paprikapoeder
5 gram zout
2 gram witte peper
15 kappertjes
Sap en schil van ½ citroen
10 ml raap- of zaadolie
20 gram crème fraîche

Bereiding
Ter voorbereiding het vlees, de vleesworst en de paprika in fijne reepjes, de augurken en tomaten in blokjes en de uien in ringen snijden.
Het vlees in hete olie even aanbraden. Daarna de uien toevoegen en kort, lichtjes bruineren. De tomaten erbij doen en met gepasseerde tomaten en de bouillon aanvullen. Circa een uur zachtjes laten koken. Reepjes paprika en augurken toevoegen, alles mengen en nog een keer circa 20 minuten lichtjes laten koken.
Paprikapoeder, sap en schil van de citroen en de kappertjes toevoegen. Naar believen met zout en peper kruiden. Bij het opdienen de crème fraîche serveren.


Bron: http://allardvangent.com/2014/09/30/jubileum-val-van-de-muur-sterrenkok-stefan-hermann-kookt-pikante-soljanka/