Soep
4 personen
Soljanka
Ingrediënten
150 gram rundvlees
40 gram vleesworst
15 gram augurken in zuur
15 gram grote uien
100 gram verse, rode paprika
100 gram verse gele en groene paprika
120 gram vleestomaten
60 gram gepasseerde tomaten
150 ml vleesbouillon
10 gram paprikapoeder
5 gram zout
2 gram witte peper
15 kappertjes
Sap en schil van ½ citroen
10 ml raap- of zaadolie
20 gram crème fraîche
Bereiding
Ter voorbereiding het vlees, de vleesworst en de
paprika in fijne reepjes, de augurken en tomaten in blokjes en de uien in ringen
snijden.
Het vlees in
hete olie even aanbraden. Daarna de uien toevoegen en kort, lichtjes bruineren.
De tomaten erbij doen en met gepasseerde tomaten en de bouillon aanvullen. Circa
een uur zachtjes laten koken. Reepjes paprika en augurken toevoegen, alles
mengen en nog een keer circa 20 minuten lichtjes laten koken.
Paprikapoeder, sap en schil van de citroen en de
kappertjes toevoegen. Naar believen met zout en peper kruiden. Bij het opdienen
de crème fraîche serveren.