Soep
4 personen
Soepje met langoustines en eekhoorntjesbrood
Ingrediënten:
250 gram aardappels
100 gram vers eekhoorntjesbrood
8 langoustines
1 sjalot
Laurier
Peterselie
Groentebouillon
Snijd 60 gram eekhoorntjesbrood en de geschilde aardappel in plakjes. Snijd de sjalot in ringen en fruit hem in 2 el olie. Voeg de plakjes eekhoorntjesbrood en 1 laurierblad toe en bak ze 1 minuut. Voeg aardappel toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg groentebouillon toe tot het onder staat. Kook ca 10 minuten. Verwijder het laurierblad en pureer de soep. Maak af met wat peterselie en een scheutje olijfolie. Bak de resterende plakjes eekhoorntjesbrood met wat peterselie en zout en peper. Haal uit de pand en laat het bakvocht in de pan. Bak de langoustines3 minuten in het bakvocht. Serveer de langoustines in de soep en voeg de stukjes eekhoornbrood toe.