Soep
4 personen

Sjalottensoep met jeneverbessen


Ingrediënten

25 g boter
250 g sjalotten (fijngesneden)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
3 takjes tijm
10 jeneverbessen (gekneusd)
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
500 ml kippenbouillon (van tablet)
50 ml slagroom
½ zakje bieslook ((a 15 g), fijngesneden)

Bereiden
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg de tijm, de jeneverbessen en de laurier toe en laat in 15 min. op laag vuur goudbruin worden. Zet het vuur hoog en voeg de wijn toe. Laat 5 min. inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een paar min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdeel de soep over 4 kommen, schenk voorzichtig de slagroom erin en bestrooi met bieslook.


Bron: De Volkskeuken