Soep
4 personen
Sjalottensoep met jeneverbessen
Ingrediënten
25 g boter
250 g sjalotten (fijngesneden)
2 tenen
knoflook (fijngesneden)
3 takjes tijm
10
jeneverbessen (gekneusd)
2 laurierblaadjes
300
ml rode wijn
500 ml kippenbouillon (van tablet)
50 ml slagroom
½ zakje bieslook ((a 15 g), fijngesneden)
Bereiden
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten
en de knoflook. Voeg de tijm, de jeneverbessen en de laurier toe en laat in 15
min. op laag vuur goudbruin worden. Zet het vuur hoog en voeg de wijn toe. Laat
5 min. inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat
een paar min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of
in de keukenmachine. Verdeel de soep over 4 kommen, schenk voorzichtig de
slagroom erin en bestrooi met bieslook.
Bron: De Volkskeuken