Soep
4 personen
Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels
Ingrediėnten
Soepstengels
Ingredienten
¼ pak
witbroodmix (a 500 g)
2 eetlepels
olijfolie
2 gedroogde
tomaatjes (pot)
½ eetlepel
gedroogde oregano
½ eetlepel bloem
soep
2 sjalotjes
1 teentje
knoflook
½ pot
groene olijven zonder pit (240 g)
2
kippenbouillontabletten
½ zakje verse
basilicum (15 g)
½ bakje
mascarpone (250 g)
¼ bakje tapenade
mediterrane (a 100 g)
50 ml sherry
Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. In
kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot
soepel deeg kneden. Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen.
Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden.
Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van
ca. 16 x 16 cm. Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier
beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken.
Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen.
Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin
en gaar bakken. Op rooster laten afkoelen. Intussen
sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen. Olijven
afgieten. Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend
water. Basilicum in reepjes snijden.
Bereiden
In soeppan rest van olie
verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten.
Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor
roeren.
Soep pureren. Sherry erdoor
roeren.
Soep verwarmen, in soepterrine
schenken. Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet
zetten. Soep in kopjes scheppen en serveren met
soepstengels.
Bron: Allerhande 12 2002