Soep
6 personen
Schenkelbouillon met paddenstoelen
Ingrediënten:
runderschenkel
3 runderbouillonblokjes
enkele takjes tijm
bladselderij en/of bleekselderij
2 el sherry of Madeira
500 gram gemengde bospaddenstoelen
evt. bosuitjes of peterselie voor de garnering
Maak van 3 liter water, de
schenkel, de bouillonblokjes en de tijm een mooi getrokken runderbouillon
(tenminste 4 uur op een klein pitje laten trekken). Borstel de paddenstoelen
schoon en snijd ze in hapklare stukjes.
Haal de schenkel uit de bouillon en passeer de
bouillon door een kaasdoek of schone theedoek (echt doen want een normale zeef
werkt niet weet ik uit ervaring), snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg de
fijngesneden selderij toe en laat het +/- 15 min. zachtjes koken. Als de
selderij bijna gaar is, wok je de paddenstoelen en voeg die toe aan de bouillon.
Dan doe je de sherry erbij. De stukjes vlees als laatste terug in de warme soep.
Breng op smaak met peper & zout. Garneer met bosuitjes of peterselie en geef een
stuk lekker brood bij.
Bron: Visrecepten.nl