Soep
6 personen

Schenkelbouillon met paddenstoelen


Ingrediënten:
runderschenkel
3 runderbouillonblokjes
enkele takjes tijm
bladselderij en/of bleekselderij
2 el sherry of Madeira
500 gram gemengde bospaddenstoelen
evt. bosuitjes of peterselie voor de garnering
 
Maak van 3 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de tijm een mooi getrokken runderbouillon (tenminste 4 uur op een klein pitje laten trekken). Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in hapklare stukjes.
Haal de schenkel uit de bouillon en passeer de bouillon door een kaasdoek of schone theedoek (echt doen want een normale zeef werkt niet weet ik uit ervaring), snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg de fijngesneden selderij toe en laat het +/- 15 min. zachtjes koken. Als de selderij bijna gaar is, wok je de paddenstoelen en voeg die toe aan de bouillon. Dan doe je de sherry erbij. De stukjes vlees als laatste terug in de warme soep. Breng op smaak met peper & zout. Garneer met bosuitjes of peterselie en geef een stuk lekker brood bij.
 
Bron: Visrecepten.nl