Voorgerecht
4 personen

Roze bietensoep


Ingrediënten: 
500 g gekookte, geschilde rode bietjes, in blokjes
2 groentebouillonblokje
snufje gemalen kruidnagel
200 ml vers sinaasappelsap
250 g crème fraîche
worcestershiresauce
(tabasco, scheutje wodka)
4 eetl. Yoghurt


Breng de bietenblokjes met het bouillonblokje aan de kook in 600 ml water en laat 4 minuten zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit en pureer de bietjes met de staafmixer tot een gladde soep. Roer het kruidnagelpoeder, sinaasappelsap en crème fraîche erdoor en laat nog even aan de kook komen. Als je de soep te dik vindt, kun je hem verdunnen met 50 tot 100 ml (heet) water. Maak pittig op smaak af met worcestershiresauce, zout en peper: eventueel een scheutje wodka en/of wat tabasco geeft de soep extra passie. Warm door. Roer de yoghurt los met een snufje zout. Schep de soep in kommen. Schenk er met een lepel voorzichtig een yoghurtspiraal in. Geef er geroosterde witbroodhartjes bij.


Bron: de Volkskeuken