Soep
4 personen
Romige wortelsoep met broccolipuddinkjes
Vellutata di carote con broccolettiIngrediënten
Wortelsoep:
500 gr wortelen
50 ml slagroom
3 sjalotjes
een eidooier -
olijfolie extra vergine
zout en witte peper
Garnering:
300 g broccoliroosjes
70 ml melk
50 ml slagroom
2 eieren
boter
zout
Wortelsoep: schrap
de wortelen en snijd ze in schijfjes. Hak de sjalotjes fijn en fruit ze in een
scheutje olie. Voeg de wortelschijfjes toe en laat ze korte tijd op smaak komen.
Voeg daarna 700 ml bouillon, zout en peper toe en laat de soep, met deksel,
ongeveer 40 minuten koken.
Garnering:
kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water.
Giet af en pureer ze met de slagroom, de melk, de eieren en een snufje zout.
Verdeel het mengsel over 6 beboterde vormpjes (75 ml inhoud). Zet deze 25
minuten in een ovenschaal gevuld met warm water in de oven op 190 °C. Haal ze
uit de vormpjes. Pureer de wortelsoep, terwijl u de slagroom en eidooier
toevoegt om de soep romig te maken.
Opdienen:
Verwarm de soep (indien nodig), schep hem in diepe borden en garneer met de
broccolipuddinkjes (en eventueel een gekookt broccoliroosje). Meteen serveren.
In plaats van met broccoli, kunt u deze romige soep ook garneren met in boter
gebakken blokjes brood, bestrooid met een beetje paprikapoeder
Bron: La Cucina Italiana Winter 2008/2009 blz 36