Soep
4 personen

Romige wortelsoep met broccolipuddinkjes

Vellutata di carote con broccoletti

Ingrediënten

Wortelsoep:

500 gr wortelen

50 ml slagroom

3 sjalotjes

een eidooier -

olijfolie extra vergine

zout en witte peper

 

Garnering:

300 g broccoliroosjes

70 ml melk

50 ml slagroom

2 eieren

boter

zout


Wortelsoep: schrap de wortelen en snijd ze in schijfjes. Hak de sjalotjes fijn en fruit ze in een scheutje olie. Voeg de wortelschijfjes toe en laat ze korte tijd op smaak komen. Voeg daarna 700 ml bouillon, zout en peper toe en laat de soep, met deksel, ongeveer 40 minuten koken.

Garnering: kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water. Giet af en pureer ze met de slagroom, de melk, de eieren en een snufje zout. Verdeel het mengsel over 6 beboterde vormpjes (75 ml inhoud). Zet deze 25 minuten in een ovenschaal gevuld met warm water in de oven op 190 °C. Haal ze uit de vormpjes. Pureer de wortelsoep, terwijl u de slagroom en eidooier toevoegt om de soep romig te maken.

Opdienen: Verwarm de soep (indien nodig), schep hem in diepe borden en garneer met de broccolipuddinkjes (en eventueel een gekookt broccoliroosje). Meteen serveren. In plaats van met broccoli, kunt u deze romige soep ook garneren met in boter gebakken blokjes brood, bestrooid met een beetje paprikapoeder

 

Bron: La Cucina Italiana Winter 2008/2009 blz 36