Soep
4 personen
Romige mosterdsoep met gemberreepjes
Ingrediënten:
1 sjalotje
50 g boter of margarine
50 g bloem
1 1/2 kippenbouillontablet
6 gemberbolletjes (potje 240 g) 2
eetlepels Zaanse mosterd
1/2 eetlepel Franse mosterd
2 dl slankroom
2 eetlepels gembersiroop
peper
Bereiden
Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan boter verhitten en sjalot ca. 1 minuut
zachtjes fruiten.
Bloem door boter roeren. Scheutje voor scheutje 250 ml water toevoegen en blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
400 ml water erdoor roeren tot licht gebonden soep ontstaat. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes snijden.
In kom mosterd losroeren met 3 eetlepels hete soep. Mosterdmengsel, room, gembersiroop en gemberreepjes door soep roeren.
Op smaak brengen met peper. Soep niet meer laten koken.
Serveren met bruin stokbrood en gezouten boter.
Bron: Allerhande oktober 2000