Soep
4 personen
Romige maissoep
Ingrediënten:
1 blik mais (à 285 g uitlekgewicht)
1 grote ui
500 ml groentebouillon
50 ml slagroom
20 g parmezaan (versgeraspt)
2 lente-uitjes
sap van ½ limoen
2 eetl boter
snuf cayennepeper
zout & peper uit de molen
Bereiding
Snipper de ui. Smelt de boter in een pan met dikke
bodem en fruit de ui zachtjes 2 minuten. Laat de mais uitlekken en voeg toe.
Laat op vrij rustig vuur 10 minuten onder af en toe omscheppen goudbruin bakken.
Schep 2 lepels mais uit de pan en hou apart voor de garnering. Voeg nu de
(liefst hete) bouillon toe aan de pan, plus zout, peper en cayennepeper. Breng
aan de kook en laat onder een deksel op laag vuur een kwartiertje sudderen.
Doe in de blender met room, parmezaan en limoensap en
pureer glad. Proef op zout en peper, misschien nog een extra kneepje limoen of
wat extra pit als tegenwicht voor het zoet?
Verdeel over vier kommetjes en garneer met de
achtergehouden mais en ringetjes lente-ui.
Bron: Trouw; de Verdieping: Karin Luiten (20/3/2020)