Soep
6 personen
Romige linzensoep met garnituur
Crema di lenticchie guarnita
ingrediënten: (voor 6 personen)
2 blikjes linzen
80 gr ui
80 gr pancetta arrotolata (lichtgekruid, opgerold mager buikspek)
12 gepelde Noorse garnalen
groentebouillon poeder (of -blokje)
olijfolie
tijm
bieslook
Hak de ui fijn. Fruit hem in een pan in 2 eetlepels olie. Voeg de afgespoelde, uitgelekte linzen toe.
Schenk er ongeveer 750 ml kokende bouillon op, bereid met het bouillonpoeder of -blokje.
Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes koken en pureer het vervolgens.
Snijd intussen de pancetta in smalle reepjes. Bak deze krokant in hun eigen vet in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Verdeel de linzensoep over 6 soepkommen.
Garneer elke portie met 2 garnalen, enkele reepjes panetta en de fijngehakte kruiden.
Uit: La Cucina Italiana, winter 2005/2006