Soep
6 personen

Romige linzensoep met garnituur

Crema di lenticchie guarnita


ingrediënten: (voor 6 personen)

2 blikjes linzen

80 gr ui

80 gr pancetta arrotolata (lichtgekruid, opgerold mager buikspek)

12 gepelde Noorse garnalen

groentebouillon poeder (of -blokje)

olijfolie

tijm

bieslook

 

Hak de ui fijn. Fruit hem in een pan in 2 eetlepels olie. Voeg de afgespoelde, uitgelekte linzen toe.

Schenk er ongeveer 750 ml kokende bouillon op, bereid met het bouillonpoeder of -blokje.

Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes koken en pureer het vervolgens.

Snijd intussen de pancetta in smalle reepjes. Bak deze krokant in hun eigen vet in een koekenpan met antiaanbaklaag.

Verdeel de linzensoep over 6 soepkommen.

Garneer elke portie met 2 garnalen, enkele reepjes panetta en de fijngehakte kruiden.

 

Uit: La Cucina Italiana, winter 2005/2006