Soep
4 personen
Romige koude preisoep (Vichyssoise)
Ingrediënten
3 preien
1 aardappel
1 sjalot
30 g boter
500 ml kippenbouillon van tablet
1 laurierblaadje
250 ml kookroom light
250 ml melk
3 el bieslook
Smelt de boter op laag vuur. Was en snijd het wit van de
preien. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de sjalot. Bak de prei,
aardappel en sjalot 5 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden.
Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat 20 min. zacht koken.
Laat de soep iets afkoelen. Snipper de bieslook en roer
de kookroom, melk en 2 el bieslook erdoor en breng op smaak met peper en
eventueel zout. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Als je een
blender gebruikt, houd dan je hand op de deksel zodat de warme soep niet uit de
mengbeker spat. Laat in minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Voeg
eventueel een paar ijsblokjes toe.
Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van
de bieslook.
bewaartip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Perfect
lunch- of picknickgerecht: neem de soep mee in een thermosfles.
Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1149222/romige-koude-preisoep-vichyssoise