Soep
8 personen
Romige brandnetelsoep met witte bonen en ouderwetse groenten en kruiden
Ingrediënten
2.5 liter water
5 bouillonblokjes
gemalen koriander
beetje bakboter en/of olie
2 pastinaken
3 of 4 ajuinen
4 teentjes look
1 rammenasje
1/2 of 1/3 knolselder
2 aardappelen
1 blikje witte bonen
half emmertje brandneteltoppen of verse blaadjes
(mag ook minder zijn, dan is de smaak minder uitgesproken)
verse bieslook
zout
2cm verse gember in stukjes
peper en zout
verse of gedroogde munt
verse of gedroogde dille
stukje gorgonzola
Voorbereiding
Pluk de brandnetels (handschoenen!) en was ze goed
Schil alle groenten en hak ze in fijne stukjes
Bereidingswijze
Doe de bakboter in de kookpot en laat de boter heet
worden
Voeg de ajuin, look en gember toe en bak goed tot ze een
beetje bruin geworden zijn
Voeg vervolgens knolselder, pastinaak, rammenas en
aardappel toe
Voeg wat gemalen koriander toe en laat de aroma`s goed
vrij komen
Voeg het water en vervolgens de bouillonblokjes toe
Voeg witte bonen toe
Laat 15 minuutjes koken
Voeg brandnetels, munt en dille toe en zet het vuur af
Laat nog even meekoken
Mix de soep
Kruid af met peper, zout en verse bieslook
Schep de soep in voorverwarmde bakjes of borden en maakt
af met een paar stukjes verbrokkelde gorgonzola.
Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1400377/Romige-brandnetelsoep