Soep
8 personen

Romige brandnetelsoep met witte bonen en ouderwetse groenten en kruiden


Ingrediënten

2.5 liter water

5 bouillonblokjes

gemalen koriander

beetje bakboter en/of olie

2 pastinaken

3 of 4 ajuinen

4 teentjes look

1 rammenasje

1/2 of 1/3 knolselder

2 aardappelen

1 blikje witte bonen

half emmertje brandneteltoppen of verse blaadjes (mag ook minder zijn, dan is de smaak minder uitgesproken)

verse bieslook

zout

2cm verse gember in stukjes

peper en zout

verse of gedroogde munt

verse of gedroogde dille

stukje gorgonzola

 

Voorbereiding

Pluk de brandnetels (handschoenen!) en was ze goed

Schil alle groenten en hak ze in fijne stukjes

 

Bereidingswijze

Doe de bakboter in de kookpot en laat de boter heet worden

Voeg de ajuin, look en gember toe en bak goed tot ze een beetje bruin geworden zijn

Voeg vervolgens knolselder, pastinaak, rammenas en aardappel toe

Voeg wat gemalen koriander toe en laat de aroma`s goed vrij komen

Voeg het water en vervolgens de bouillonblokjes toe

Voeg witte bonen toe

Laat 15 minuutjes koken

Voeg brandnetels, munt en dille toe en zet het vuur af

Laat nog even meekoken

Mix de soep

Kruid af met peper, zout en verse bieslook

Schep de soep in voorverwarmde bakjes of borden en maakt af met een paar stukjes verbrokkelde gorgonzola.

 

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1400377/Romige-brandnetelsoep