Soep
4 personen
Reinigende thaise vissoep
Ingrediënten
3 stengels citroengras
2 stukken gember ter grootte van een
duim elk, geschild, geplet en gekneusd
6 limoenblaadjes, in stukjes
gescheurd
ruim 1 liter kippenbouillon
1-2 volle eetlepels suiker
4-6 eetlepels vissaus, naar smaak
sap van 1-2 limoenen
2 tot 3 grote gamba's per persoon,
gepeld, schoongemaakt en ingekerfd en opengeklapt
1 flinke handvol verse koriander en
basilicum
2 verse rode pepers, in ringetjes
1 rode paprika, in dunne ringen
4 lente-uitjes, in dunne plakjes
1 flinke ui in ringen
Stamp in een vijzel het
citroengras, de gember en het limoenblad fijn. Doe dit mengsel samen met de
bouillon in een pan, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef:
het moet smakelijk en geurig zijn, maar nog een beetje flauw. Voeg naar smaak
suiker, vissaus en limoensap toe.
Doe nu de gamba's bij de soep en kook ze 1 minuut.
Haal ze eruit, verdeel ze over vier kommen en leg er de kruiden, pepers, paprika
en lente-uitjes op. soep afmaken door de bouillon erop te gieten. Afmaken met
kort opgebakken in ringen gesneden ui.