Soep
4 personen
Pompoensoep met gember
Ingrediënten
2 uien
3 el olijfolie
5 stengels bleekselderij
600 g pompoen (biologisch)
2 cm verse gember
1 rode peper
3 tenen knoflook
750 ml kraanwater
Snijd de blaadjes van de
bleekselderij en houd achter. Snijd de selderij in boogjes en snipper de ui.
Verhit olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 5 min. Snijd ondertussen
de pompoen in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het
vruchtvlees met schil in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer
de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en
rasp de gember. Snijd de knoflook grof.
Voeg de pompoen, rode peper, gember, knoflook en water
toe aan de selderij en ui. Breng aan de kook. Laat op laag vuur in 25 min. gaar
worden. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat water toe als de soep te dik
is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden.
Garneer met de blaadjes bleekselderij.
Bron:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R669396/pompoensoep-met-gember