Soep
4 personen
Pompoen-courgettesoep
Gooi vooral bij de soep wat je in huis hebt. Sowieso dat
de combinatie van pompoen en paprika bijvoorbeeld ook héérlijk is. Heb je geen
verse kruiden? Alle gedroogde groene kruiden smaken hier ook heerlijk in. Ik
serveerde mijn pompoensoep met droog brood even opgebakken in de pan met wat
olijfolie, peper en zout. De lekkerste croutonnetjes die er zijn!
Ingrediënten
1 kg pompoen vers of diepvries
2 courgettes
2 bouillonblokjes
een handjevol verse tijm
1 el komijnpoeder
1 blik kokosmelk
Instructies
Snij de courgettes in hapklare stukken, net zoals de
pompoen en bak in een grote soeppot voor zo'n 2 minuutjes aan in wat olijfolie.
Voeg ook de komijn en tijm toe zodat deze even kunnen meebakken.
Zet de groentjes net onder met kokend water en voeg de
bouillon toe. Laat een half uurtje sudderen.
Pureer de soep en voeg het blik kokosmelk toe. Je kan de
soep tot 5 dagen in de koelkast bewaren of vries een deel in.
https://www.kokerellen.be/pompoensoep-met-courgette/