Soep
4 personen

Pompoen-courgettesoep


Gooi vooral bij de soep wat je in huis hebt. Sowieso dat de combinatie van pompoen en paprika bijvoorbeeld ook héérlijk is. Heb je geen verse kruiden? Alle gedroogde groene kruiden smaken hier ook heerlijk in. Ik serveerde mijn pompoensoep met droog brood even opgebakken in de pan met wat olijfolie, peper en zout. De lekkerste croutonnetjes die er zijn! (tekst Ellen)

Ingrediënten

1 kg pompoen vers of diepvries

2 courgettes

2 bouillonblokjes

een handjevol verse tijm

1 el komijnpoeder

1 blik kokosmelk

 

Instructies

Snij de courgettes in hapklare stukken, net zoals de pompoen en bak in een grote soeppot voor zo'n 2 minuutjes aan in wat olijfolie. Voeg ook de komijn en tijm toe zodat deze even kunnen meebakken.

Zet de groentjes net onder met kokend water en voeg de bouillon toe. Laat een half uurtje sudderen.

Pureer de soep en voeg het blik kokosmelk toe. Je kan de soep tot 5 dagen in de koelkast bewaren of vries een deel in.

 

https://www.kokerellen.be/pompoensoep-met-courgette/