Soep
4 personen
Pittige soep met biefstuk
Ingrediënten
300 g biefstuk
2 rode pepers
3 bosuitjes
1 stengel sereh (citroengras)
wildfond
zout
3 struikjes Shanghai paksoi
Japanse sojasaus
Biefstuk in heel dunne plakjes snijden en op
kamertemperatuur laten komen. Peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen, en in
reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken van 3 cm snijden.
Stengel sereh halveren.
In pan wildfond, peperreepjes, bosui en sereh aan de kook brengen en ca. 10
minuten zachtjes laten trekken. Shanghai paksoi afspoelen en droogslaan.
Stengels van struikjes losmaken en in bouillon leggen.
Bouillon opnieuw aan de kook brengen en paksoi in ca. 2-3 minuten laten slinken.
Soep op smaak brengen met sojasaus. Sereh verwijderen.
In vier wijde soepkommen of diepe borden plakjes vlees leggen.
Hete bouillon met paksoi erop scheppen.
Direct serveren.
Bron: naar een idee van AH receptenkaart
99488