Soep
4 personen

Pastinaaksoep


Ingrediënten:

 2 a 3 grote pastinaken

1 kleine ui

1 a 2 teentjes knoflook

1 a 2 tl kerrie (kun je ook weg laten)

1 l groentebouillon

Peterselie

 

Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze glazig in wat olijfolie. Voeg desgewenst wat kerriepoeder toe voor extra smaak.

Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes van 3 a 4 cm.

Voeg ze toe aan de gefruite uien en laat op een heel zacht vuur een tijdje mee sudderen (ik deed dat ½ uur, maar korter is ook goed).

Giet de kokende groentebouillon erbij en laat heel zacht koken tot de pastinaak gaar is.

Pureer het geheel met een pstaafmixer of in de keukenmachine. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Doe de soep in soepkoppen en garneer met gehakte peterselie.

 

Commentaar van Joost.

Dit viel heel erg in de smaak!
Hoe meer pastinaak je gebruikt hoe dikker de soep wordt.