Voorgerecht
4-6 personen

Ossenstaart soep


Ingrediënten:

1 grote ui, gehalveerd

1 ossenstaart

2 el olijfolie

10 zwarte pepers, gekneusd

6 korianderzaadjes, gekneusd

1 peterseliewortel of 3 peterseliestengels

1 takje tijm

1 laurierblad

1 runder bouillonblokje

scheutje madeira

1 grote wortel, in stukken

150

 

voor de garnering:

2 worteltjes in reepjes

100 g knolselderij in reepjes

(een stengel bleekselderij in reepjes)

1 el olijfolie

zout en peper

4 el peterselie fijngehakt

3 el bieslook, fijngehakt

 

Bereiding
Uihelften bruin bakken in een droge koekenpan

De Ossenstaart rondom bruin bakken in olie (of reuzel)

Voeg de bouilloningrediënten en twee liter water toe. Laat het geheel 4 uur zachtjes trekken

Regelmatig afschuimen

Zeef daarna de bouillion

Voeg aan de bouillon een runderbouillonblokje toe

Haal het vlees van de botten en maak het in stukjes

 

Bak de reepjes knolselderij en wortel in de olijfolie 3 à 4 minuten

Verhit de bouillon en kook de groenten en het vlees 2 à 3 minuten mee

Voeg naar smaak een scheutje madeira, zout en peper toe

Garneer met peterselie en bieslook

Serveren met geroosterd (stok)brood

 

Bron: recept van mijn vrouw