Voorgerecht
4-6 personen
Ossenstaart soep
Ingrediënten:
1 grote ui, gehalveerd
1 ossenstaart
2 el olijfolie
10 zwarte pepers, gekneusd
6 korianderzaadjes, gekneusd
1 peterseliewortel of 3 peterseliestengels
1 takje tijm
1 laurierblad
1 runder bouillonblokje
scheutje madeira
1 grote wortel, in stukken
150
voor de garnering:
2 worteltjes in reepjes
100 g knolselderij in reepjes
(een stengel bleekselderij in reepjes)
1 el olijfolie
zout en peper
4 el peterselie fijngehakt
3 el bieslook, fijngehakt
Bereiding
Uihelften bruin bakken in een droge koekenpan
De Ossenstaart rondom bruin bakken in olie (of reuzel)
Voeg de bouilloningrediënten en twee liter water toe. Laat het geheel 4 uur zachtjes trekken
Regelmatig afschuimen
Zeef daarna de bouillion
Voeg aan de bouillon een runderbouillonblokje toe
Haal het vlees van de botten en maak het in stukjes
Bak de reepjes knolselderij en wortel in de olijfolie 3 à 4 minuten
Verhit de bouillon en kook de groenten en het vlees 2 à 3 minuten mee
Voeg naar smaak een scheutje madeira, zout en peper toe
Garneer met peterselie en bieslook
Serveren met geroosterd (stok)brood
Bron: recept van mijn vrouw