Soep
4 personen

Ossenstaartsoep


Ingrediënten

3 wortelen

2 preien

2 uien

1,5 kg ossenstaart

2,5 liter runder of kalfsbouillon

sherry

 

Wijn: Malbec Salentein Reserve 2010

Maak de wortelen, preien en uien schoon en snipper ze. Verwarm oven voor op 230 graden. Bak kort aan in ovenbestendige pan en voeg de ossenstaart toe. Zet 30 minuten afgedekt met deksel in oven. Haal de pan uit de oven en voeg de warme 2,5 liter bouillon toe. Laat 3 tot 4 uur tegen de kook aan trekken. Zeef de bouillon en laat hem volledig afkoelen. Haal de ossenstaart van de botten en bewaar tot serveren. Schep de vetlaag va de afgekoelde bouillon af. Verwarm, breng op smaak met zout en peper en een scheut sherry. Leg in elke kom wat ossenstraat, schep de bouillon erop en voeg ongeveer een eetlepel sherry toe per kom.

 

Bron: de grote larousse gastronomique