Soep
4 personen

Ossenstaartse soep met champions


Ingrediënten
Ossenstaart
1/2 dl madera
champignons
paar kruidnagels
1 laurierblad
beetje foelie
1/2 tl droogde tijm
beetje boter
peterselie (fijngesneden)

Laat de ossenstaat 3 uur lang trekken in 2 liter water met de kruidnagels, het laurierblad, de foelie, een 1/2 tl droogde tijm, de helft van de madere en een flinke snuf zout.
Haal na die drie uur de ossenstaart uit de bouillon en haal het vlees van de botten. Haal de kruidnagel, de foelie en het laurierblad uit de soep. Doe dit vlees terug in de soep. Voeg naar smaak zout en peter toe.
Snijd in de tussentijd de champignons fijn en bak ze even aan in een beetje boter. Voeg ze, als ze een beetje bruin worden bij de soep en laat nog 2 minuten koken.
Roer op het laatst de madeira erdoor en dien de soep op met een handje bladpeterselie.

Bron: eigen recept