Soep
4 personen
Oosterse noedelsoep met shiitake
2 el olie
250 g kipfilet
Shiitake paddenstoelen, 100 g, grofgesneden
2 potten gevogelte fond
4 cm verse gember, fijn gesnipperd.
2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
Chinese mie
Stronk paksoi
1 el thaise vissaus
2 bosuitjes, in kleine stukjes
De kip aanbraden in de olie samen met de shiitake. Schenk de fond erbij en voeg gemberwortel, knoflook toe. Breng aan de kook en laat 15 min zachtjes trekken.
Kook de mie volgens aanwijzing van verpakking. Was de paksoi en snijd de bladeren en stengels in repen. Als je de gember en de knoflook groot hebt gehouden moet je ze na 15 min trekken verwijderen. Breng op smaak met vissaus, peper en zout voeg de paksoistelen en de bosui toe. Laat nog 3 min koken en schep de paksoi bladeren erdoor. Schenk de soep in wijde kommen. Ik heb er naanbrood bij geserveerd.
Wijn: Dos Camelidos Chile Chardonnay
Bron: Albert Heijn kaart 493166