Soep
4 personen
Mosterd-mosselsoep met wortel
Ingredienten
500 g winterpeen
Paar aardappels
1 el olie
Kleine prei, fijngesneden
4 el Dijon mosterd
1 pot bouillon met kip
300 g gekookte mosselen (zelf koken,
2 kilobak mosselen is ongeveer 300 g mosselvlees)
100 ml room culinair
2 takjes platte peterselie
Stokbrood
In het recept stond een zak aardappels. Die heb ik vervangen door twee aardappeltjes (anders wordt het een maaltijdsoep)
Penen schillen en in schijfjes snijden.
Aardappelen in blokjes snijden. In grote pan olie verhitten en plakjes wortel
toevoegen. Prei en aardappelblokjes erdoor scheppen. Alles even omscheppend
bakken en dan mosterd toevoegen. Bouillon en 3 potten water erbij gieten. Soep
ca. 12 min. zacht laten koken. Mosselen aan soep toevoegen en 2-3 min. mee
warmen tot ze gaar zijn. Room erbij gieten. Aardappeltjes langs rand van pan met
lepel iets kneuzen. Peper en zout naar smaak toevoegen. Soep in grote kommen
scheppen, garneren met fijngesneden peterselie. Stokbrood erbij geven.
Bron: Ah recepten