Soep
4 personen
Mosselsoep
Ingrediënten:
2 kg mosselen
1
flesje bruin bier (33 cl)
1 prei
1
winterwortel
2 stengels bleekselderij
¾
visbouillontablet
1 pakje koksroom light (2 dl)
zout en versgemalen peper
4 takjes
peterselie
Mosselen onder koud stromend
water schoonmaken. Kapotte en geopende exemplaren die na tik op aanrecht niet
sluiten, weggooien. In grote pan bier aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en
afgedekt op hoog vuur aan de kook brengen. Mosselen in ca. 6 minuten gaar koken,
af en toe omschudden. Mosselen met schuimspaan uit pan scheppen en uit schelp
nemen (ongeopende mosselen weggooien). Ca. 12 mosselen in schelp apart houden.
Kookvocht boven andere pan zeven. Prei schoonmaken en in stukken van ca. 7 cm
snijden. Stukken in dunne reepjes snijden. Wortel schillen en in dunne reepjes
snijden. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukken van ca. 7 cm snijden.
Stukken in reepjes snijden.
Kookvocht van mosselen met 5 dl water en reepjes
groenten aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen.
Groenten ca. 5 minuten koken. Koksroom en mosselen erdoor roeren. Soep opnieuw
aan de kook brengen en al roerend ca. 2 minuten koken tot soep iets gebonden is.
Soep op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in schelp in soep leggen.
Peterselie erboven fijn knippen.
Bron: Allerhande