Soep
4 personen

Mizo soep


Ingrediënten

2 tl dashi korrels

1 l water

3 el miso pasta

250 gr zijdetofu

2 lente-uitjes

(wakame)

(shiitake)

 

Meng de dashi met het water in een pan op matig vuur en breng aan de kook. Voeg de miso pasta roerend met een garde toe en roer er de tofu door.

Snijd de lente-uitjes schuin in stukjes van ca. 1 cm, haal de laagjes uit elkaar en voeg toe aan de soep.

Voeg desgewenst wat wakame toe en reepjes shiitake.

 

Recept: http://allrecipes.com/recipe/miso-soup/

 

Commentaar van Joost:

Dashi, miso, zijdetofu en wakame koop je bij de toko.

Dashi is een Japanse bouillon, zijdetofu is een zachte tofu, miso is gefermenteerde sojabonen pasta, wakame is zeewier.

Als je een sterkere bouillon wilt kun je meer dashikorrels gebruiken. Als je een sterkere miso smaak wilt kun je meer miso gebruiken.

De soep was een succes!