Soep
4 personen
Lamssoep met gedroogde pruimen
Ingrediënten:
250g lamsvlees in blokjes
2 el olijfolie
1 rode uit, fijngesnipperd
1 teenje knoflook, geperst
1/2 tl kardemompoeder
1 kaneelstokje van 5 cm
1/2 tl kurkuma
1/2 l runderbouillon (van fond of tablet)
100 g gedroogde pruimen, in reepjes
2 el munt, fijngesneden
peper
1. Bestrooi het lamsvlees met wat peper. Verhit de
olijfolie en bak het vlees rondom bruin.
2. Voeg de ui, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma toe
en roerbak 5 minuten mee.
3. Voeg de runderbouillon en 5 dl water toe en breng het
geheel aan de kook. Laat het zachtjes 45 minuten koken.
4. Voeg de pruimen toe en laat nog 10 minuten zachtjes
koken. Verwijder het kaneelstokje.
5. Breng de soep op smaak met peper en verdeel over 4
borden. Strooi de munt erover.
Bron: SOEP, van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds