Soep
4 personen

Lamssoep met gedroogde pruimen


Ingrediënten:

250g lamsvlees in blokjes

2 el olijfolie

1 rode uit, fijngesnipperd

1 teenje knoflook, geperst

1/2 tl kardemompoeder

1 kaneelstokje van 5 cm

1/2 tl kurkuma

1/2 l runderbouillon (van fond of tablet)

100 g gedroogde pruimen, in reepjes

2 el munt, fijngesneden

peper

 

1. Bestrooi het lamsvlees met wat peper. Verhit de olijfolie en bak het vlees rondom bruin.

2. Voeg de ui, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma toe en roerbak 5 minuten mee.

3. Voeg de runderbouillon en 5 dl water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het zachtjes 45 minuten koken.

4. Voeg de pruimen toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Verwijder het kaneelstokje.

5. Breng de soep op smaak met peper en verdeel over 4 borden. Strooi de munt erover.

 

Bron: SOEP, van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds