Soep
4 personen

Krab-mais soep


Ingredienten

300 g maiskorrels in blik, afgespoeld en uitgelekt
1 el plantaardige oliel
3 lenteuitjes, fijngehakt
200 g krabvlees
2,5 cm verse gember, in kleine staafjes gesneden
50 ml droge sherry
1 l bouillon, getrokken van krabbenscharen (of kippenbouillon)
1 tl sesamzaadjes
1 rode peper, zonder pitjes en zaadlijsten, fijngehakt

Doe ¾ van de maiskorrels in een foodprocessor en maak er een gladde puree van.
Verhit de olie in een pan op marige hitte, voeg de lenteui en gember toe en bak het geheel 3 a 4 minuten, tot de ui zacht is, maar niet gekleurd.
Voeg het krabvlees, de sherry de maiskorelpuree en de bouillon toe en breng aan de kook. Temper het vuur en laat gedurende vijf minuten pruttelen.
Voeg de overgebleven maiskorrels toe en roer goed. Desgewenst kun je de soep binden met maizena.
Serveer de soep in diee borden. Garneer met sesam. Serveer de fijngehakte pepers er apart bij voor de liefhebbers..

Recept: Simon Rimmer (BBC, Something for the Weekend)
 
Commentaar van Joost:
Ik had de bouillon getrokken van de krabbenpoten waarvan ik eerder voor de eetclub een krabcocktail had gemaakt (zie recept van 11 juni 2014).
Ik heb voor de soep krabbenvlees uit de diepvries gebruikt. Het resultaat was heerlijk!