Soep
4 personen
Krab-mais soep
Ingredienten
300 g maiskorrels in
blik, afgespoeld en uitgelekt
1 el plantaardige oliel
3 lenteuitjes, fijngehakt
200 g krabvlees
2,5 cm verse gember, in kleine
staafjes gesneden
50 ml droge sherry
1 l bouillon, getrokken van
krabbenscharen (of kippenbouillon)
1 tl sesamzaadjes
1 rode peper, zonder pitjes en
zaadlijsten, fijngehakt
Doe ¾ van de maiskorrels in
een foodprocessor en maak er een gladde puree van.
Verhit de olie in een pan op marige hitte, voeg de
lenteui en gember toe en bak het geheel 3 a 4 minuten, tot de ui zacht is, maar
niet gekleurd.
Voeg het
krabvlees, de sherry de maiskorelpuree en de bouillon toe en breng aan de kook.
Temper het vuur en laat gedurende vijf minuten pruttelen.
Voeg de overgebleven maiskorrels toe en roer goed.
Desgewenst kun je de soep binden met maizena.
Serveer de soep in diee borden. Garneer met sesam.
Serveer de fijngehakte pepers er apart bij voor de liefhebbers..
Recept: Simon Rimmer
(BBC, Something for the Weekend)
Commentaar van Joost:
Ik had de
bouillon getrokken van de krabbenpoten waarvan ik eerder voor de eetclub een
krabcocktail had gemaakt (zie recept van 11 juni 2014).
Ik heb voor de soep krabbenvlees uit de
diepvries gebruikt. Het resultaat was heerlijk!