Soep
4 personen

Kokossoep met garnalen


IngrediŽnten

6 sjalotjes

1 rode peper

1 groene peper

16 curryblaadjes

1 theelepel mosterdzaad

1/2 venkelpoeder (fennel)

1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)

1 aardappel

100 gram santen

150 gram gepelde Noorse garnalen

1 theelepel zout

1 eetlepel limoensap

1 eetlepel olie

 

 

Deze kokossoep uit Sri Lanka kan als voorafje geserveerd worden, of als onderdeel van de maaltijd. In Sri Lanka is het laatste vaak het geval. De soep wordt dan over een bergje rijst gegoten en zo gegeten. Geeft u de soep tegelijk met de overige gerechten, dan mag er best een extra rode en/of groene peper in gedaan worden.

 

 

De sjalotjes klein snijden. De rode en groene peper in dunne ringetjes snijden. Verhit de olie in een pan. Fruit hierin de sjalotjes,  pepers,  curryblaadjes en mosterdzaad. Zet het vuur niet te hoog en schep de inhoud van de pan regelmatig om tot de sjalotjes goudbruin zijn.

Voeg nu venkelpoeder en kurkuma toe,  even doorroeren en nu een liter water toevoegen. Breng dit aan de kook. Ondertussen de aardappel schillen,  wassen en in kleine blokjes snijden. Aardappelblokjes en de santen toevoegen. Los de santen al roerend op. Laat de soep op een laag vuur zonder deksel ongeveer een kwartiertje zachtjes koken. Voeg de garnalen toe. Breng de soep op smaak met zout en voeg vlak voor het serveren het limoensap toe.

Ik heb ipv Santen gewoon kokosmelk gebruikt waarbij ik alleen het dikke witte deel toevoegde en de rest aanvulde met water. Een gesnipperd lenteuitje maakte de soep af.

 

Bron: https://www.trouw.nl/home/oosters-kokossoep-met-garnalen~aa95b33e/