Soep
4 personen

Kastanjesoep met truffelolie


Ingrediënten:

1 rode ui

2 stengels bleekselderij

1 teen knoflook, alles fijngehakt

1 eetlepel fijngehakte tijm

3 eetlepels boter

400 g vacuümverpakte kastanjes

0,5 dl cognac

6 dl groentebouillon

1 dl room

50 g cantharellen

½ eetlepel olijfolie

takjes tijm

truffelolie

peper en zout

 

Verhit 2 eetlepels boter en laat hierin de ui, selderij, tijm en het knoflook, met het deksel op de pan, een minuut of tien zweten. Laat ze vervolgens zonder deksel even kleur krijgen.

Doe de kastanjes erbij en laat ze kort meestoven. Voeg de cognac toe en laat die kort inkoken. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten gaar koken. Haal de takjes tijm uit de soep.

Mix de soep met de room en breng haar op smaak met peper en zout. Halveer de cantharellen en bak ze in 1 eetlepel boter goudbruin. Verdeel de soep over vier borden. Garneer ze met de cantharellen, takjes tijm en truffelolie.

 

Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1178238/2009/11/06/Kastanjesoep-met-truffelolie.dhtml