Soep
4 personen
Indiase soep met gele spliterwten
2 sjalotjes,
in dunne ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl
djinten
1 gele madam jeanet peper (fijngsneden)
20 g boter
2 el garam masala
1½ l hete groentebouillon
200-250 g gele spliterwten
2½ dl kokosmelk (blik)
zout, peper
3-4 el fijngesneden bladpeterselie of koriander
Bereidingswijze:
Bak de sjalot en de knoflook circa 10 min. op zacht vuur in de boter. Bak de garam masala, de fijngesneden peper en de djinten circa 2 min. mee. Voeg de hete bouillon en de spliterwten toe en laat de soep circa een uur zachtjes koken tot de erwten gaar zijn.
Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog circa 5 min.
Breng op smaak met zout, peper en verse koriander
Gebaseerd op een recept uit de Libelle (1/2010)