Soep
4 personen
Heldere gemberbouillon met eendenborst
Ingrediënten:
Soep
4 personen
Ingrediënten:
1
stengel sereh (citroengras)
3 cm gemberwortel
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 pot gevogeltefond (380 ml)
1 eetlepel Thaise vissaus
1 eetlepel limoensap
1 eendenborstfilet (ca. 200 g)
1 bosuitje
1/2 zakje verse koriander (à 15 g)
1-2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
Voorbereiden
Citroengras in lengte halveren. Gember schillen en in plakjes snijden.
Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken.
In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen.
Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen.
Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler,
laten trekken.
Bereiden
Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden. Filet in smalle reepjes
snijden. Bosuitje schuin in ringen snijden. Korianderblad van steeltjes plukken.
Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen. Bouillon
door zeef in maatkan schenken. Hete bouillon in soepborden scheppen. Het vlees
gaart zo in de bouillon. In elk bord beetje chiliolie druppelen.
We dronken er een Achterhoeks wijntje bij, een lekker lichte witte wijn van Kasteel Huis Bergh, van een Johanniterdruif. De fles was van 2009
Opmerking:
Ik heb de eendenborst op laten warmen in de oven op 60 graden, ingepakt in aluminiumfolie, zodat de soep lekker heet blijft als je de bouillon over het vlees giet. De eendenborst blijft op die manier ook mooi rood.
Bron: Allerhande kaart 99466