Voorgerecht
4 personen
Heldere gemberbouillon met eendenborst
Ingredient
1 stengel sereh (citroengras)
3 cm gemberwortel
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 pot gevogeltefond (380 ml)
1 eetlepel Thaise vissaus
1 eetlepel limoensap
1 eendenborstfilet (ca. 200 g)
1 bosuitje
1/2 zakje verse koriander (à 15 g)
1-2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
Voorbereiden
Citroengras in lengte halveren. Gember schillen en in plakjes snijden. Sjalot en
knoflook pellen en fijnhakken. In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water
aan de kook brengen. Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap
toevoegen. Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
Bereiden
Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden. Filet in smalle reepjes snijden.
Bosuitje schuin in ringen snijden. Korianderblad van steeltjes plukken. Rauwe
eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen. Bouillon door
zeef in maatkan schenken. Hete bouillon in soepborden scheppen. Het vlees gaart
zo in de bouillon. In elk bord beetje chiliolie druppelen.
Recept uit Allerhande augustus 2002