Soep
4 personen

Geurige bouillon met courgette en visballetjes


Ingrediënten

2 cm verse gemberwortel 

3 bosuitjes 

1 liter kippenbouillon (van tablet) 

3 el droge sherry 

1 el lichte sojasaus 

200 g kabeljauwfilet (of tilapiafilet) 

1 el maizena 

1 eiwit 

1 el sesamolie 

1 courgette, in halve plakjes 

1 blikje bamboescheuten (227 g), uitgelekt 

 

Voorbereiden

Gember schillen en helft in dunne plakjes snijden. Andere helft fijnhakken. Wit van 1 bosuitje fijnhakken, rest van bosuitjes in schuine stukken snijden. Bouillon met gemberplakjes, sherry en sojasaus aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten koken. Intussen vis in stukken snijden en in keukenmachine met fijngehakte gember, maizena en wit van bosui pureren. Eiwit en 1 tl zout erdoor mengen. Van vismengsel 20 kleine balletjes draaien. Visballetjes in kokend water in 2 porties in 4 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan uit pan nemen en in zeef laten uitlekken.

 

Bereiden

In wok sesamolie verhitten en courgette en bamboe 2 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Visballetjes toevoegen en 1 min. meewarmen. Bouillon in vier grote kommen scheppen en bosuitjes erover verdelen.

 

Bron: Allerhande 3 2004