Soep
6 personen
Crema de
Zaballo
Pompoensoep
1 kg pompoenvlees
liter rundvleesbouillon
2 eetlepels boter
1 rode ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
halve kop geraspte parmezaanse kaas
halve kop volle melk
eetlepel bloem
zout en peper
paar takjes bladpeterselie
Snij
de pompoen in stukken (ik heb een Thaise pompoen gebruikt,
de Nederlandse die ik eerst gekocht had leek mij veel te
houterig) en schil de buitenkant er dik af (van binnenuit
uitschrapen wilde niet lukken door de harde consistentie van
het vlees). Gooi de stukken in een grote pan samen met 1
liter runderbouillon (of elke willekeurige andere bouillon)
en kook tot de stukken zacht zijn. Pureer de soep in een
blender.
Roerbak de uit en de knoflook in de boter tot ze zacht zijn,
doe de pompoenmassa erbij en breng aan de kook. Voeg melk,
parmezaanse kaas, bloem (als dat nodig is, het moet een
dikke massa worden en als je niet teveel bouillon toevoegd
dan is de bloem overbodig) en roer tot het een romig soepje
is.
Garneer met de geplukte bladpeterselie en evt. nog een paar
reepjes parmezaanse kaas.
Bron: Peruvian Cooking, basic recipes van Annik Franco Barreau