Soep
6 personen

Crema de Zaballo
Pompoensoep


Ingrediënten

1 kg pompoenvlees

liter rundvleesbouillon

2 eetlepels boter

1 rode ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geperst

halve kop geraspte parmezaanse kaas

halve kop volle melk

eetlepel bloem

zout en peper

paar takjes bladpeterselie

 

Snij de pompoen in stukken (ik heb een Thaise pompoen gebruikt, de Nederlandse die ik eerst gekocht had leek mij veel te houterig) en schil de buitenkant er dik af (van binnenuit uitschrapen wilde niet lukken door de harde consistentie van het vlees). Gooi de stukken in een grote pan samen met 1 liter runderbouillon (of elke willekeurige andere bouillon) en kook tot de stukken zacht zijn. Pureer de soep in een blender.
Roerbak de uit en de knoflook in de boter tot ze zacht zijn, doe de pompoenmassa erbij en breng aan de kook. Voeg melk, parmezaanse kaas, bloem (als dat nodig is, het moet een dikke massa worden en als je niet teveel bouillon toevoegd dan is de bloem overbodig) en roer tot het een romig soepje is.
Garneer met de geplukte bladpeterselie en evt. nog een paar reepjes parmezaanse kaas.

Bron: Peruvian Cooking, basic recipes van Annik Franco Barreau