Soep
4 personen
Chinese tomatensoep
Ingrediënten
100 ml olie
75 g ui, gesnipperd
10 g gember, geschild en fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 g tomaat, in blokjes
50 g banaan, in plakjes
1,5 l water
3 eetl. bloem
330 g tomatenpuree
100 g suiker
50 ml natuurazijn
Verhit de olie op
medium vuur en frituur daarin de ui, gember en knoflook tot donkerbruin. Zeef de
olie en laat die iets afkoelen. Doe het gefrituurde uimengsel samen met de
tomaat, banaan en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 15 minuten op
zacht vuur doorkoken. Maak ondertussen een Chinese roux: roer lepel voor lepel
de bloem met een garde door de nog warme olie. Zorg dat er geen klontjes
ontstaan. Zeef de soep opnieuw en breng weer aan de kook met de tomatenpuree,
suiker en azijn. Zet het vuur laag en roer de roux door de soep. Breng op smaak
met een snufje zout. Garneer de soep naar keuze met een takje peterselie, wat
lente-uiringetjes, een paar sliertjes (gefrituurde) mie of reepjes omelet.
(Ik heb de mie of omelet
weggelaten en daarvoor in de plaats kleine stukjes kip (150g) toegevoegd, en
deze de laatste 10 minuten meegekookt)
Bron: de Volkskeuken