Soep
4 personen
Ingrediënten
¼ rode peper
1 winterpeen
1 cm verse gemberwortel
1 liter water
1 kipfilet
6 el sherry
50 g shiitakes
50 g verse peultjes (schaaltje a 200 g)
2 bosuien
1 el sojasaus (naar smaak)
Bereiden
1. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in hele
dunne ringetjes.
Snijd
de winterpeen in luciferdikke reepjes. Schil en rasp de gemberwortel.
2. Breng in het water de kipfilet (in zijn geheel)
met de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry aan de kook (u kunt de
sherry ook weglaten). Laat 30 min. zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim
met een schuimspaan van de soep.
3. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de
lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout.
4. Snijd de shiitakes in plakjes. Snijd de peultjes
in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shii-takes
bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd intussen de bosui in
ringetjes.
5. Breng de
soep op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met bosui.
Bron: Allerhande