Voorgerecht
4 personen

Broccolisoep met zachte geitenkaas


Ingrediënten

800 ml groentebouillon of water

1 kg broccoli, in roosjes

4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes

50 g amandelschaafsel, licht geroosterd

extra vergine olijfolie

 

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Giet af

en bewaar het kookvocht.

Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige

textuur. Schenk de puree in de pan.

Warm de soep op en verdun hem zo nodig. Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met

geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.

extra benodigd

 

Bron: dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Gordon Ramsay maakt het makkelijk'