Voorgerecht
4 personen
Broccolisoep met zachte geitenkaas
Ingrediënten
800 ml groentebouillon of water
1 kg broccoli, in roosjes
4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes
50 g amandelschaafsel, licht geroosterd
extra vergine olijfolie
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Giet af
en bewaar het kookvocht.
Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige
textuur. Schenk de puree in de pan.
Warm de soep op en verdun hem zo nodig. Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met
geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.
extra benodigd
Bron: dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Gordon Ramsay maakt het makkelijk'