Voorgerecht
4 personen

Broccolisoep met gepocheerd ei


Ingrediënten:

700 ml groentebouillon

600 gram broccoliroosjes

200 gram geschilde pompoen

120 gr aardappel

2 tenen knoflook

50 gram sjalot

Olie

Eieren

Azijn en zout

 

Snipper de sjalot en fruit 2 min in 2 el olie, voeg de geperste knoflook in stukjes gesneden aardappel toe + de broccoliroosjes en bak ze 1 min mee. Doe de kokend hete bouillon erbij en laat 15 min koken op middelmatig vuur.

Snijd de pompoen in 12 dunne plakjes en besprenkel met olie, bak 8 minuten in een koekepan, keer ze een paar keer om.

Breng een pannetje water aan de kook om de eieren te pocheren. Ik heb het met een bakring op de bodem gelegd. Maak een klein draaikolkje in het midden van de ring en laat heel voorzicht het ei vanuit een kopje erin laten glijden. Kook circa 3 tot 4 minuten (herhaal dit nog 3 keer).

Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.

Schenk in een diep bord, maak af met een ei en drie plakjes pompoen.