Voorgerecht
4 personen

Avocadosoep met gerookte kip en cashewnoten


Ingrediënten:

150 g gerookte scharrelkipfilet

blaadjes van circa half bosje platte peterselie)

2 rijpe grote avocado's

2 eetl. citroen- of limoensap

1 bekertje crème fraîche (125 ml)

800 ml vogelfond (of bouillonblokjes met water of aangelengde bouillon uit pot)

tabasco

zout en peper

versgemalen peper

100 g cashewnoten

 

Verwarm vier soepkommen. Snijd de kipfilet in mooie, dunne reepjes. Hak de koriander- of peterselieblaadjes. Halveer de cashewnoten. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer - met een staafmixer - het avocadovruchtvlees met limoen of citroensap, de crème fraîche en zo veel bouillon dat het mengsel de dikte van vla krijgt.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalotten op laag vuur 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Doe het avocadomengsel met de rest van de bouillon erbij. Verwarm rustig terwijl je roert. De soep mag beslist niet koken, anders wordt de avocado bitter. Maak op smaak af met tabasco, zout en peper.

Verdeel de kipreepjes over de soepkommen en schenk de hete soep erover. Bestrooi met peterselie en cashewnoten.

 

Bron: vrij naar de Volkskeuken, Loethe Olthuis 08/02/13