Soep
4 personen

Aspergesoep


Ingrediënten

 700 ml kippenbouillon

500 g witte asperges

50 g boter

1 sjalotje

70 ml crème fraiche

2 eidooiers

1 el fino sherry

2 el peterselie

 

bereiding

Schil de asperges, verwijder het houterige einde van de stelen. Snijd de kopjes van de asperges en houd deze apart. Snijd de rest van de asperges in stukken van ca. 1 cm. Hak het sjalotje fijn en laat ze in de gesmolten boter even glazig maar niet bruin worden. Voeg de stukken asperges toe en lt deze 5 minuten zachtjes meebakken.

Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep 20 a 30 minuten zachtjes koken tot de asperges zeer zacht zijn. Pureer vervolgens de soep (staafmixer, blender of foodprocessor). Dit kun je enige tijd van tevoren doen.

Breng de soep zo nodig weer aan de kook. Voeg de aspergekopjes toe en laat 5 minuten meekoken. Meng in een schaaltje de eidooiers, crème fraiche en de sherry. Haal de soep van het vuur, laat een paar minuten afkoelen en voeg dan onder goed roeren het eimengsel toe. Verwarm de soep tot hij enigszins gebonden is.

Breng de soep op smaak met zout en witte peper. Serveer in voorverwarmde borden en bestrooi met fijngehakte peterselie.

 

Recept:  The hairy bikers