Soep
4 personen

Aspergesoep


Ingrediënten:
1 liter gevogelte fond en 1 liter water als bouillon
boter
1 sjalot, grofgesneden
40 gr boter en 40 gr bloem
2 eidooiers, kamertemperatuur
50 ml room, kamertemperatuur
nootmuskaat, dragon
zout
 
Aspergesoep gemaakt van de schillen van 3 kg asperges met sjalotje, ongeveer een uur laten pruttelen.
Pak een grote soeppan en smelt hier je boter in, bak vervolgens de bloem erin om een lichte roux te maken. Blijf goed roeren en laat niet verbranden. Schep vervolgens met een soeplepel een beetje bouillon erin en blijf kloppen met een garde zodat de bouillon goed wordt opgenomen door de roux. Herhaal dit met een aantal lepels totdat je een dikke vloeistof hebt zonder klontjes. Nu kan de rest van de bouillon er in delen worden bijgeschonken terwijl je blijft kloppen. Laat zachtjes pruttelen en je ziet je soep vanzelf binden. Klop in de tussentijd je eidooiers los met de room, schep hier een klein beetje van de hete soep bij in een kommetje en roer daarna het hele mengsel door de soep. Voeg nootmuskaat en dragon toe voor de smaak en het eiwit voor het effect.

Bron: Francesca kookt