Soep
4 personen
Ingrediënten:
1 liter gevogelte fond en 1 liter water als bouillon
boter
1 sjalot, grofgesneden
40 gr boter en 40 gr bloem
2 eidooiers, kamertemperatuur
50 ml room, kamertemperatuur
nootmuskaat, dragon
zout
Aspergesoep gemaakt van de schillen van 3 kg asperges
met sjalotje, ongeveer een uur laten pruttelen.
Pak een grote soeppan en smelt hier je boter in, bak
vervolgens de bloem erin om een lichte roux te maken. Blijf goed roeren en laat
niet verbranden. Schep vervolgens met een soeplepel een beetje bouillon erin en
blijf kloppen met een garde zodat de bouillon goed wordt opgenomen door de roux.
Herhaal dit met een aantal lepels totdat je een dikke vloeistof hebt zonder
klontjes. Nu kan de rest van de bouillon er in delen worden bijgeschonken
terwijl je blijft kloppen. Laat zachtjes pruttelen en je ziet je soep vanzelf
binden. Klop in de tussentijd je eidooiers los met de room, schep hier een klein
beetje van de hete soep bij in een kommetje en roer daarna het hele mengsel door
de soep. Voeg nootmuskaat en dragon toe voor de smaak en het eiwit voor het
effect.
Bron: Francesca kookt