Soep

4 personen

Asperge-kippensoep


Ingrediënten

1¼ l kippenbouillon

225 g groene asperges

225 g kipfilet

1 eiwit

1 tl sesamolie

½ tl zout

2 tl Shaoxing-rijstwijn

2 tl lichte sojasaus

Gehakte lente-ui

 

Breng de kippenbouillon tegen de kook aan. Snijd de asperges in stukken van 2,5 cm.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Doe deze met het eiwit, de sesamolie en het zout in een keukenmachine en meng tot een gladde massa. Doe die in een kom en dek die af met huishoudfolie. Zet het mengsel 5 minuten in de koelkast.

Voeg de asperges, de rijstwijn, de sojasaus, zout en peper toe aan de hete bouillon. Laat hem ca. 3 minuten koken tot de asperges gaar zijn. Voeg het kipmengsel toe en roer krachtig, zodat de eventuele brokken uiteenvallen. Zet de pan weer op het vuur en laat de soep nog 1 minuut sudderen.

Garneer met gehakte lente-uit en serveer meteen.

 

Recept: Ken Hom, ‘De complete Chinese keuken’

 

Commentaar van Joost:

Snelle en lekkere soep.
Je vindt alle ‘ongewone’ ingrediënten bij de toko.