Soep
4 personen
Amandelsoep met gouden druiven
Ingrediënten
150 g gepelde amandelen
500 ml lichte kippenbouillon
50 ml droge sherry
2 blaadjes bladerdeeg
1 eidooier
1 el slagroom
25 g Parmezaanse kaas,
geraspt
2 tl wit sesamzaad
2 king-krabpoten
circa 12 witte druiven
1 spuitbusje goudspray
scheutje kookroom
1 el extra vierge olijfolie
Bereiding
Week de amandelen een nacht in de kippenbouillon.
Giet de amandelen met de bouillon door een zeef, vang de bouillon op en pureer
de amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg langzaam de bouillon weer toe en
draai tot een egale massa. Doe over in een pan en voeg de sherry toe.
Leg de blaadjes bladerdeeg op elkaar en rol op
bakpapier uit tot een rechthoek van 15x20 centimeter. Klop eidooier en slagroom
los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de parmezaan en sesamzaadjes. Snijd
over de lengte in repen van 2 centimeter. Zet koud tot het deeg stevig is. Pak
de repen aan de uiteinden op en draai ze in een spiraal. Leg ze op een bakplaat
met bakpapier en bak ze in circa 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven
van 180°C.
Stoom de
poten van de king krab circa 5 minuten. Laat kort afkoelen en haal het vlees
eruit.
Halveer de
druiven en verwijder de pitten. Leg ze met de bolle kanten naar boven en bespuit
ze met goudspray.
Verdeel de soep over diepe borden en leg in het midden stukken krabvlees. Leg de
gouden druiven eromheen. Druppel er extra vierge olijfolie over en serveer met
de soepstengels schuin over het bord. Bestrooi met peper uit de molen.
geserveerd met een Veuve Clicquot brut champagne
Bron: www.sligro.nl
Avond: 28/10/17, 20 jarig bestaan bij Joost
Het goudspuiten van de druiven ging niet geheel naar wens.
Om een mooie egale kleur te krijgen moet je meer vernevelen dan spuiten.
Hier zit ik te kort op de druiven om dat te
kunnen doen.
Wordt ook mooi maar geeft geen gouden glans
Het geheel zag er overigens prachtig uit