Soep
4 personen

Amandelsoep met gouden druiven


Ingrediënten
150 g gepelde amandelen
 500 ml lichte kippenbouillon
 50 ml droge sherry
 2 blaadjes bladerdeeg
 1 eidooier
 1 el slagroom
 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
 2 tl wit sesamzaad
 2 king-krabpoten
 circa 12 witte druiven
 1 spuitbusje goudspray
 scheutje kookroom
 1 el extra vierge olijfolie

 

Bereiding

Week de amandelen een nacht in de kippenbouillon. Giet de amandelen met de bouillon door een zeef, vang de bouillon op en pureer de amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg langzaam de bouillon weer toe en draai tot een egale massa. Doe over in een pan en voeg de sherry toe.
Leg de blaadjes bladerdeeg op elkaar en rol op bakpapier uit tot een rechthoek van 15x20 centimeter. Klop eidooier en slagroom los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de parmezaan en sesamzaadjes. Snijd over de lengte in repen van 2 centimeter. Zet koud tot het deeg stevig is. Pak de repen aan de uiteinden op en draai ze in een spiraal. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in circa 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.
Stoom de poten van de king krab circa 5 minuten. Laat kort afkoelen en haal het vlees eruit.
Halveer de druiven en verwijder de pitten. Leg ze met de bolle kanten naar boven en bespuit ze met goudspray.
Verdeel de soep over diepe borden en leg in het midden stukken krabvlees. Leg de gouden druiven eromheen. Druppel er extra vierge olijfolie over en serveer met de soepstengels schuin over het bord. Bestrooi met peper uit de molen.

geserveerd met een Veuve Clicquot brut champagne

Bron: www.sligro.nl

Avond: 28/10/17, 20 jarig bestaan bij Joost

 

Het goudspuiten van de druiven ging niet geheel naar wens.

Om een mooie egale kleur te krijgen moet je meer vernevelen dan spuiten.

Hier zit  ik te kort op de druiven om dat te kunnen doen.
Wordt ook mooi  maar geeft geen gouden glans

 

Het geheel zag er overigens prachtig uit