Voorgerecht
4 personen
Aardperensoep
Ingrediënten
750 g aardperen (schaal à 750 g)
3 bosuien (zakje à 3 stuks)
1 teen knoflook
1 ui
1 tl gedroogde tijm
3 el olijfolie
1 liter kraanwater
125 ml crème fraîche (bekertje à 125
ml)
Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in
vieren. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg
de knoflook en tijm toe en bak 1 min. mee. Doe de aardperen in de pan en roerbak
3 min. Schenk er het kokende water bij en laat 20 min. met de deksel op de pan
op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Houd 1 tl
crème fraîche achter per persoon en roer de rest door de soep.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over
de kommen en garneer met de rest van de crème fraîche en bestrooi met de bosui.
Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R998846/aardperensoep