Salade
4 personen
Salade van schaal- en schelpdieren
Langoustine staarten
Vongole, gebakken in de schelp
Grote gebakken Jacobsmosselen
Gebakken Zeeuwse mosselen
Gekookte Zeeuwse mosselen in witbier, in de schelp
Zeewier
Tonijncarpaccio
Ciabatta brood
Dressing
1 el Tomatenblokjes
2 el Tomatensap
1 el Balsamicoazijn
1 tl truffelolie
1 el Citroensap
1 Eidooier
Peterselie, dragon, selderij, kervel
Peper en zout
Afhankelijk van de trek van de eters kun je de hoeveelheid en soorten vis aanpassen. Omdat wij dit voorgerecht met vijf personen aten heb ik een halve kilo mosselen gebakken en een halve kilo gekookt (gewicht inclusief de schelp). Voor iedereen ongeveer drie langoustine staarten en drie grote gebakken Jacobs. De vongole zaten in een verpakking van 2 ons. De zeewier is niet alleen voor de sier maar ook om te eten.
Meng de tomaatblokjes met tomatensap, balsamicoazijn, citroensap en eierdooier en breng op smaak met peper en zout. Klop de olie druppelgewijs erdoor.
Bovenop zeewier met tonijncarpaccio. Dan gebakken mosselen, Jacobsschelpen en garnalen en onder gekookte mosselen en de vongole. Strooi er wat peterselie, dragon, selderij en kervel over voor het opdienen. Lekker met wat brood.
We dronken hierbij een Grand Vin Bourgogne, Chablis 1er Cru Montmains
Bron: naar een idee van restaurant O te Maastricht en receptengids.nl