Voorgerecht
4 personen

Salade van blauwe kaas, jonge sla en vijgencompôte


Ingrediënten

250 gr jonge sla

200 gr blauwkaas

200 gr walnoten

 

vijgencompôte:

200 gedroogde vijgen
2 dl liter water
30 gram suiker
geraspte schil van een halve citroen
1 dl droge witte wijn 
1 el citroensap
 

Bereiden

Week de gedroogde vijgen ± 2 uur in ruim lauw water en giet ze dan af.

Breng het water met de suiker kook het in tot een licht siroop.

Voeg de vijgen toe met de citroenrasp en laat op laag vuur de vijgen zachtjes gaar stoven in 45 minuten.

Voeg de wijn toe en de citroensap toe, vermeng alles goed en laat de compôte in ± 3 uur goed koud worden in de koelkast.

 

Meng de vijgencompôte met de walnoten, sla en dungeschaafde plakjes blauwkaas en serveer met donker knapperig brood

 

Bron: vrij naar een recept van lunchrestaurant Manu in Arnhem