Voorgerecht
4 personen

Pittige tomatensalade


Ingrediënten:

4 grote, rijpe tomaten

1 rood pepertje

1 teentje knoflook

25 g vers basilicum

4 el extra vierge olijfolie

1 el citroensap

2 el balsamicoazijn

zout en peper

 

Ter garnering:

takjes vers basilicum en partjes citroen

vers knapperig stokbrood

 

Breng water aan de kook. Kerf een kruis in de tomaten en leg die in een vuurvaste kom. Schenk er kokend water bij tot ze helemaal onderstaan. Laat ze 2-4 minuten staan, neem ze uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Trek het vel eraf. Snijd de ontvelde tomaten in blokjes en doe die in een grote slakom.

Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd het vruchtvlees fijn. Hak het knoflook fijn. Was het basilicum, hak het fijn en doe het dan met de stukjes peper en het knoflook bij de tomaten.

Meng olie, citroensap en balsamicoazijn in een aparte kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk het mengsel over de salade en schep het er goed door. Garneer de salade met takjes basilicum en partjes citroen en geef er knapperig vers brood bij.

 

Barbecue van Lorraine Turner & Linda Doeser (Parragon Books)