Voorgerecht
4 personen
Pesto Rijst Salade
225 ml arboriorijst
1 portie zelfgemaakte pesto
450 ml kokende groentebouillon
Sap van 1 citroen
4 bosuitjes, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
wat verse basilicum
geschaafde parmezaanse kaas
zout en versgemalen peper
Meet 225
ml arboriorijst (of een andere risottorijst) af in een
(glazen) maatbeker. Voeg ¼ van de zelfgemaakte pesto toe en
roer tot alle rijstkorrels bedekt zijn. Giet de rijst in een
lage pan (hapjespan bv). Giet de kokende bouillon in de
maatbeker en vervolgens bij de rijst. Roer met een houten
lepel, breng aan de kook, voeg zout naar smaak toe en laat
de rijst vervolgens op een laag vuur 20 minuten zachtjes
pruttelen met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de rest
van de pesto toe, het sap van de citroen (ik gebruikte een
halve) en peper en zout naar smaak.
Decoreer met gescheurde blaadjes verse basilicum, de
bosuitjes en geschaafde parmezaanse kaas.
Dit gerecht kan ook heel goed koud gegeten worden, voeg dan de drie laatste ingrediënten pas toe vlak voor het opdienen.
Recept uit ‘Zomerkookboek’ van Delia Smith
Pesto
50 g basilicumblaadjes
1 grote teen knoflook
1 eetlepel pijnboompitten
6 eetlepels goede olijfolie extra vergine
25 geraspte pecorino (evt. parmezaanse kaas)
zout
Doe de
eerste vier ingrediënten en wat zout in een foodprocessor of
blender en maal alles fijn.
Roer vervolgens de geraspte kaas door het mengsel.
N.B. 50 g basilicumblaadjes is heel erg veel basilicum!!
Recept uit ‘Zomerkookboek’ van Delia Smith