Salade
4 personen
125 g farfalle of cravattine (strikjespasta)
250 g zeevruchtencocktail (diepvries, zak a 500 g)
1 limoen
5 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels groene olijventapenade (bakje a 150 g)
2 snackkomkommers (of 1/2 komkommer)
1 zak jonge bladsla (100 g, Biologisch)
Pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water laten ontdooien en dan droogdeppen. Limoen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen. In schaal dressing kloppen van olie, 1-2 el limoensap, -rasp, tapenade, zout en peper. Pasta in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Pasta met zeevruchtencocktail door dressing scheppen. Komkommer wassen, in de lengte halveren en met theelepel zaadlijsten eruit schrapen. Komkommerhelften in de lengte in plakken snijden en deze in nog fijnere linten snijden. Bladsla over vier borden verdelen. Pastasalade erop scheppen. Garneren met komkommerlinten
Uit: Allerhande augustus 2004