Voorgerecht
6 personen

Pastasalade met pikante saus

Farfalline fredde in salsa piccante


Ingrediënten: (voor 6 personen)

450 gr kleine farfalle (of ander soort korte pasta)
200 gr zwaardvis, in dunne plakjes gesneden
30 gr rode paprika
peterselie
knoflook

bieslook

kappertjes ingelegd in zout

citroen

olijfolie extra vergine

zout en peper

 

Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Spreid de pasta over een dienblad om af te koelen en schenk er een straaltje olie over.
Hak de zwaardvis met een mes fijn en doe deze in een kom. Roer er de in blokjes gesneden paprika door.
Hak een halve eetlepel afgespoelde kappertjes fijn met knoflook, basilicum, peterselie, bieslook, een straaltje olie, peper en zout.
Maak hier vervolgens de afgekoelde pasta mee aan. Roer er het sap van een halve citroen door.

Laat de pastasalade eerst 30 minuten marineren, voordat u deze serveert.

 

Uit: La Cucina Italiana, zomer 2006