Voorgerecht
6 personen
Farfalline fredde in salsa piccante
Ingrediënten: (voor 6 personen)
450 gr kleine farfalle (of ander soort korte
pasta)
200 gr zwaardvis, in dunne plakjes gesneden
30 gr rode paprika
peterselie
knoflook
bieslook
kappertjes ingelegd in zout
citroen
olijfolie extra vergine
zout en peper
Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Spreid de
pasta over een dienblad om af te koelen en schenk er een straaltje olie over.
Hak de zwaardvis met een mes fijn en doe deze in een kom. Roer er de in blokjes
gesneden paprika door.
Hak een halve eetlepel afgespoelde kappertjes fijn met knoflook, basilicum,
peterselie, bieslook, een straaltje olie, peper en zout.
Maak hier vervolgens de afgekoelde pasta mee aan. Roer er het sap van een halve
citroen door.
Laat de pastasalade eerst 30 minuten marineren, voordat u deze serveert.
Uit: La Cucina Italiana, zomer 2006